[...] napięcie nerwowe, ułatwiają zasypianie -epa/dha zmniejszają ryzyko wystąpienia choroby Alzheimera -epa/dha zmniejszają ryzyko wystąpienia cukrzycy i otyłości, -najnowsze badania pokazują, że spozywanie 2g kwasów tłuszczowych omega-3 przez okres 3tygodni zmienia w korzystny sposób strukturę blaszki miażdżycowej. -czym jest dla nas mózg chyba [...]
[...] w termogeniku i stymulancie - Thermo Speed - piperynę w bardzo wysokiej dawce, kofeinę oraz polifenole z zielonej herbaty, guarany i gorzkiej pomarańczy. Jak pokazały badania, bardzo ważnym antyoksydacyjnym składnikiem pokarmowym jest białko serwatkowe przedłużające o 60% czas życia zwierząt laboratoryjnych. Z jednej strony zawiera ono [...]
[...] lub zawansowany kulturysta zastanawiał się nad rolą aminokwasów rozgałęzionych BCAA (leucyna, izoleucyna, walina) w uzyskaniu twardej i umięśnionej sylwetki. Jak wykazały badania naukowe prowadzone z udziałem sportowców oraz wieloletnie doświadczenie zawodników rożnych dyscyplin sportowych - aminokwasy te pełnią fundamentalną rolę w [...]
[...] kofeiny w tabletkach, lub mocną kawę na 30min (maksymalne stężenie kofeiny osiągane jest po około godzinie od spożycia, czyli akurat po rozgrzewce ) przed treningiem. Nowsze badania potwierdzają, że kofeinę można przyjmować bez obaw nawet w jednorazowej porcji z kreatyną. 3.)Glukozamina . Każdy ćwiczący sporty walki od dłuższego czasu pewnie o [...]
[...] roslin - powinny to przeczytac - co moze niekoniecznie zmusi nas do zmiany nawykow zywieniowych, ale z pewnoscia do minimum refleksji nad tym co jemy. ....::::Takie tam badania naszych sasiadow::::.... Sądzi się, że szczury, krokodyle i różnego typu cyjanobakterie, są w stanie przeżyć każdą katasfrofę biologiczną. Najnowsze badania [...]
Witam wszystkich. Na wstępie dziękuję firmie KAIZEN za możliwość przetestowania suplementów opatrzonych ich znakiem, członkom KAIZEN TEAM, tj. znanym Wam wszystkim dobrze - Rafałowi Borysiukowi i Jackowi Rzesiowskiemu, za pomoc przy planach dietetycznych, treningowych i suplementacyjnych, oraz sprawowanie pieczy nade mną. Wypada podziękować [...]
[...] z katabolicznymi efektami spowo¬dowanymi wysiłkiem, opóźniać zmęcze¬nie mięśni, a także jako końcowy rezultat formować nowe mięśnie. Dr Mikę San-ders podsumowuje najnowsze badania nad efektami suplementacji w czasie tre¬ningu, katabolizmu mięśni i regeneracji po treningu. Z badań jasno wynika, że napoje zawierające białka i węglowodany podawane [...]
[...] - badanie metodą radioimmunologiczną w surowicy krwi. 2. Oceny środowiska - tzn. równowagi kwasowo-zasadowej i równowagi między procesami anaboliczno-katabolicznymi: badania krwi w ciemnym polu widzenia, analizy składu mineralnego włosów, badania dobowego pH moczu (najlepiej wykonać bioelektroniczną analizę środowiska metodą prof. C. [...]
[...] kofeiny w tabletkach, lub mocną kawę na 30min (maksymalne stężenie kofeiny osiągane jest po około godzinie od spożycia, czyli akurat po rozgrzewce ) przed treningiem. Nowsze badania potwierdzają, że kofeinę można przyjmować bez obaw nawet w jednorazowej porcji z kreatyną. 3.)Glukozamina. Każdy ćwiczący sporty walki od dłuższego czasu pewnie [...]
[...] odbytu, rak piersi u kobiet, osteoporoza, alergia. Czy są dowody na to, że dieta śródziemnomorska wydłuża życie? - W latach dziewięćdziesiątych przeprowadzono w Lionie badania, aby znaleźć odpowiedź na pytanie: "jak dieta wpływa na umieralność spowodowaną chorobami serca i naczyń" (głównie zawały serca). Badaniem objęto 605 pacjentów, [...]
[...] Kordyceps (Cordyceps sinensis) - antyoksydant W Chinach kordyceps stosowany był od wieków przez starsze osoby w celu odzyskania siły i energii życiowej. Stwierdzono w badaniach, że wpływa na wzrost dymutazy ponadtlenkowej, która jest bardzo silnym antyoksydantem. Kordyceps, zwany grzybem gąsienicy chińskiej, w medycynie chińskiej jest [...]
[...] konsumpcja alkoholu niesie za sobą nie tylko ryzyko, ale i wiele korzyści dla zdrowia, których nie wolno nie docenić. Czynnikiem decydującym jest właściwa miara. Naukowe badania wykazują, że umiarkowana konsumpcja alkoholu nie szkodzi zdrowiu. Wręcz przeciwnie - wydłuża życie, pozwalając cieszyć się wszystkimi jego przejawami aż do późnej [...]
[...] Podobne właściwości posiadają ekstrakty z kory korzenia morwy. Wykorzystywane były też przeciwzapalnie, przeciwbólowo oraz jako środki chroniące wątrobę i nerki. Jak dowodzą badania, napar z liści morwy i jego frakcje hamują produkcję tlenku azotu, który jak wiadomo wywołuje uszkodzenia tkankowe, które często przyczyniają się do chorób [...]
[...] - czyli jak stary kapeć trudny do przeżucia. Dieta bezmięsna jest prawdopodobnie bardziej korzystna, dlatego wiele ludzi intuicyjnie wybiera zdrowszą dietę. Obiektywne badania na temat przyczyn chorób cywilizacyjnych (zawałów serca, otyłości, miażdżycy, udarów mózgu, raka) oraz porównania stanu zdrowia osób spożywających dużo tłustych, [...]
[...] saponiny, cukry, beta-sisterol, gomissyny A, B, C, N oraz ponad 30 związków lignianowych, o charakterystycznej strukturze podstawowej dibenzo-cyklo-oktanu. Nowoczesne badania sugerują, że ligniany mają właściwości ochronne dla wątroby, poprzez aktywowanie enzymów w komórkach wątroby, które produkują glutation - najmocniejszą substancję [...]
[...] ziemniaki, małe ilości przetworzonej żywności, itp. – skutkuje jednym z najniższych wskaźników otyłości i cukrzycy na świecie. I tego nie daje im "genetyka"! Istnieją badania, które pokazują, gdy Japończycy przejdą na dietę amerykańska – chorują na amerykańskie choroby: Nadwaga,otyłość,nadciśnienie,cukrzyca,oporność insulinowa i inne. Nie [...]
Oto środki kture spalają tłuszcz. Fosforany Fosforany znajdują się w pożywieniu. Przeprowadzone badania wykazały, iż specjalnie przygotowana mieszanka podawana w odpowiednich dawkach (1200 mg fosforanu wapnia, 600 mg fosforanu potasu i 300 mg fosforanu sodu) nie tylko wspomaga przemianę materii, ale również przyśpiesza metabolizm w czasie [...]
[...] robią to węglowodany. Ostatnio jednak wielu producentów suplementów wypromowało nowy preparat będący połączeniem kreatyny, dekstrozy i kwasu alfa-liponowego. Ostatnie badania wykazały, że 50g białka i 50g dekstrozy daje wzrost poziomu insuliny porównywalny z 90g dekstrozy. Jedzenie białka z kreatyną i węglowodanami nie tylko dostarcza [...]
[...] spróbuj dostarczyć 5000 kalorii z czystego cukru" MIT: INSULINA SPRAWI, ŻE BĘDZIESZ GŁODNY FAKT: INSULINA HAMUJE APETYT Insulina hamuje apetyt i było to udowadniane w wielu badaniach , będzie to potrzebne, kiedy przejdziemy do kolejnego mitu: MIT: WĘGLOWODANY JAKO JEDYNE SĄ ODPOWIEDZIALNE ZA STYMULOWANIE INSULINY FAKT: BIAŁKO STYMULUJE INSULINĘ [...]
[...] chorobą wieńcową. Japończycy, Filipińczycy i Tajlandczycy, których dieta zawiera śladowe ilości mleka, najrzadziej umierali z tego powodu. Wykonane w ostatnim czasie badania epidemiologiczne w 11 krajach u mężczyzn pomiędzy 40 a 50 rokiem życia, wykazały silny związek pomiędzy śmiertelnością z powodu chorób serca a stężeniem enzymu o [...]